person holding white mini bell alarmclock

Kuinka kauan asbestin poisto yleensä kestää?

VEKRABOND
28 heinäkuun, 2023

Asbestin poisto on tärkeä osa vanhan rakennuksen remontointia. Tämä prosessi on välttämätön terveyden suojelemiseksi, mutta se voi olla aikaa vievä ja monimutkainen. Tässä artikkelissa käymme läpi, mitä asbestin poisto tarkoittaa, kuinka kauan se yleensä kestää, ja mitä sinun tulisi ottaa huomioon suunnitellessasi asbestin poistoa.

Ymmärrämme, että asbestin poisto voi herättää monia kysymyksiä ja huolenaiheita. Miten pitkään prosessi kestää? Mitä se tarkoittaa päivittäiselle elämällesi? Miten se vaikuttaa remonttisi aikatauluun ja budjettiin?

Tässä artikkelissa pyrimme vastaamaan näihin kysymyksiin ja tarjoamaan sinulle yleiskuvan asbestin poistoprosessista. Tavoitteenamme on auttaa sinua ymmärtämään, mitä odottaa, ja antaa sinulle työkalut suunnitella eteenpäin. Haluamme, että tunnet olosi varmaksi ja valmistautuneeksi tähän tärkeään osaan remonttiprosessiasi.

Sisällysluettelo

Mikä on asbesti ja miksi se on ongelma?

asbesti

Asbesti on mineraali, jota on käytetty laajasti rakennusmateriaaleissa sen erinomaisten eristys- ja palonkestävyysominaisuuksien vuoksi. Vaikka asbestin käyttö rakennusmateriaaleissa kiellettiin Suomessa vuonna 1994, monet vanhat rakennukset sisältävät edelleen asbestia. Asbesti on terveydelle vaarallista, jos sen kuituja pääsee hengitysilmaan, ja se voi aiheuttaa vakavia terveysongelmia, kuten asbestoosia ja keuhkosyöpää.

Asbestin käyttö rakennusmateriaaleissa

Asbestia on käytetty monenlaisissa rakennusmateriaaleissa, mukaan lukien tiilet, laastit, putkieristeet ja lattiamateriaalit. Sen erinomaiset eristysominaisuudet ja palonkestävyys tekivät siitä suositun valinnan moniin sovelluksiin. Tämä tarkoittaa, että asbestia voi löytyä monista odottamattomista paikoista vanhoissa rakennuksissa.

Asbestin terveysriskit

Asbestin kuidut ovat niin pieniä, että ne voivat hengittää sisään ja jäädä keuhkoihin. Pitkäaikainen altistuminen asbestille voi johtaa vakaviin terveysongelmiin, kuten asbestoosiin, keuhkosyöpään ja mesotelioomaan. Nämä sairaudet voivat kehittyä vuosikymmenien ajan altistumisen jälkeen, ja ne voivat olla hengenvaarallisia.

Asbestin tunnistaminen ja poisto

Asbestin tunnistaminen ei ole helppoa, koska se on usein sekoitettu muihin materiaaleihin. Ammattilaisen suorittama asbestikartoitus on ainoa varma tapa tunnistaa asbestia sisältävät materiaalit. Asbestin poisto on monimutkainen prosessi, joka vaatii erityistä varovaisuutta ja ammattitaitoa. Se on ainoa tapa varmistaa, että asbestikuidut eivät pääse leviämään ilmaan ja aiheuttamaan terveysriskejä.

Asbestin poistoprosessi

Asbestin poistaminen on monivaiheinen prosessi, joka alkaa asbestikartoituksella. Tämän jälkeen asbestia sisältävät materiaalit poistetaan turvallisesti ja lopuksi tilat puhdistetaan perusteellisesti. Koko prosessi tulee suorittaa ammattilaisten toimesta asianmukaisilla suojavarusteilla ja työvälineillä. Asbestin käsittelyn turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää, sillä asbestikuidut voivat aiheuttaa vakavia terveysriskejä, jos ne pääsevät leviämään ilmaan.

Asbestikartoitus

Asbestikartoitus on ensimmäinen vaihe asbestin poistoprosessissa. Tämä tarkoittaa, että ammattilainen tutkii rakennuksen ja tunnistaa kaikki asbestia sisältävät materiaalit. Kartoituksen kesto riippuu rakennuksen koosta ja siitä, kuinka paljon asbestia sisältäviä materiaaleja siellä on. Tämä vaihe voi kestää muutamasta tunnista useisiin päiviin.

Asbestin poisto

Kun asbestia sisältävät materiaalit on tunnistettu, seuraava vaihe on niiden turvallinen poisto. Tämä on aikaa vievä prosessi, joka vaatii erityistä huolellisuutta ja ammattitaitoa. Asbestin poisto tulee suorittaa tiukkojen turvallisuusmääräysten mukaisesti, jotta asbestikuidut eivät pääse leviämään ilmaan. Asbestin poisto voi kestää muutamasta päivästä useisiin viikkoihin, riippuen asbestin määrästä ja sijainnista. Asbestin poistaminen on ainoa tapa eliminoida asbestin aiheuttama terveysriski.

Tilan puhdistus

Asbestin poiston jälkeen tilat on puhdistettava perusteellisesti. Tämä tarkoittaa, että kaikki pinnat, mukaan lukien lattiat, seinät ja katto, on puhdistettava asbestikuiduista. Tämä on kriittinen vaihe prosessissa, koska se varmistaa, että kaikki asbestikuidut on poistettu ja tilat ovat turvallisia käyttää. Tämä vaihe voi kestää muutamasta tunnista useisiin päiviin, riippuen tilan koosta ja siitä, kuinka perusteellinen puhdistus on tarpeen. Asbestin poistoyrityksen palkkaaminen on turvallisin ja helpoin tapa varmistaa, että asbesti poistetaan asianmukaisesti.

Kaiken kaikkiaan asbestin poistoprosessi on aikaa vievä ja monimutkainen prosessi, joka vaatii ammattitaitoa ja huolellisuutta. On tärkeää muistaa, että jokainen asbestin poistoprojekti on erilainen, ja prosessin kesto voi vaihdella suuresti riippuen monista tekijöistä, kuten asbestin määrästä, sen sijainnista ja rakennuksen koosta.

Asbestin poiston kesto

person holding white mini bell alarmclock

Asbestin poiston kesto voi vaihdella suuresti riippuen monista tekijöistä, kuten rakennuksen koosta, asbestin määrästä ja sijainnista sekä mahdollisista rakenteellisista haasteista. Keskimäärin asbestin poisto voi kestää muutamasta päivästä useisiin viikkoihin. Tämä tarkoittaa, että sinun on suunniteltava etukäteen ja tehtävä mahdollisesti väliaikaisia asumisjärjestelyjä.

Rakennuksen koko ja asbestin määrä

Rakennuksen koko ja asbestin määrä ovat kaksi tärkeää tekijää, jotka vaikuttavat asbestin poiston kestoon. Suuremmassa rakennuksessa, jossa on paljon asbestia, poistoprosessi voi kestää pidempään kuin pienemmässä rakennuksessa, jossa asbestia on vähemmän.

Asbestin sijainti ja rakenteelliset haasteet

Asbestin sijainti voi myös vaikuttaa poiston kestoon. Jos asbestia on vaikeasti saavutettavissa olevissa paikoissa, kuten ilmanvaihtokanavissa tai rakennuksen sisäisissä rakenteissa, poistoprosessi voi kestää pidempään. Samoin, jos rakennuksessa on rakenteellisia haasteita, kuten vanhoja tai heikkoja rakenteita, jotka tekevät työstä vaativampaa, asbestin poisto voi kestää kauemmin.

Väliaikaiset asumisjärjestelyt

Koska asbestin poisto voi kestää useita päiviä tai jopa viikkoja, sinun on ehkä tehtävä väliaikaisia asumisjärjestelyjä. Tämä voi tarkoittaa, että sinun on löydettävä toinen paikka asua poistoprosessin aikana, tai että sinun on rajoitettava pääsyäsi tietyille alueille kotona. On tärkeää suunnitella tämä etukäteen ja varmistaa, että sinulla on turvallinen ja mukava paikka asua, kunnes työ on valmis.

Taloudelliset näkökohdat

fan of 100 U.S. dollar banknotes

Asbestin poisto voi olla merkittävä investointi, ja on tärkeää ottaa huomioon kaikki mahdolliset kustannukset. Tämä voi sisältää itse poistotyön kustannukset, mahdolliset korjaustyöt, jotka on tehtävä poiston jälkeen, ja mahdolliset väliaikaiset asumisjärjestelyt. On suositeltavaa pyytää useita arvioita ja varmistaa, että olet budjetoinut riittävästi koko prosessin kattamiseksi.

Poistotyön kustannukset

Asbestin poiston kustannukset voivat vaihdella suuresti riippuen työn laajuudesta, asbestin määrästä ja sijainnista sekä mahdollisista rakenteellisista haasteista. Kustannukset voivat sisältää asbestikartoituksen, itse poistotyön, jätteenkäsittelyn ja loppusiivouksen. On tärkeää pyytää yksityiskohtainen arvio, joka kattaa kaikki nämä tekijät, jotta voit suunnitella budjettisi tarkasti.

Korjaustyöt ja jälleenrakennus

Asbestin poiston jälkeen voi olla tarpeen tehdä korjaus- tai jälleenrakennustöitä, erityisesti jos asbestia sisältäviä materiaaleja on ollut rakennuksen rakenteellisissa osissa. Nämä työt voivat lisätä projektin kokonaiskustannuksia. On tärkeää ottaa tämä huomioon budjetoinnissa ja suunnittelussa.

Kaiken kaikkiaan, asbestin poisto on merkittävä projekti, joka vaatii huolellista suunnittelua ja valmistelua. Vaikka se voi olla aikaa vievää ja vaatia merkittäviä investointeja, se on välttämätön askel vanhan rakennuksen turvalliseksi ja terveelliseksi muuttamisessa. On tärkeää muistaa, että jokainen asbestin poistoprojekti on erilainen, ja prosessin kesto ja kustannukset voivat vaihdella suuresti riippuen monista tekijöistä.

Vekrabondin rooli asbestin poistossa

gray wooden house

Vekrabond on asbestikartoituksen ja -purun sekä rakennuspurun asiantuntija. Meidän tehtävämme on varmistaa, että asbestin poisto sujuu turvallisesti ja tehokkaasti. Tarjoamme asiantuntevaa palvelua, joka perustuu vuosien kokemukseen ja ajantasaiseen tietoon asbestista ja sen käsittelystä.

Asiantunteva palvelu

Vekrabondin tiimi koostuu kokeneista asiantuntijoista, jotka ovat erikoistuneet asbestin käsittelyyn. Meillä on laaja tietämys asbestista, sen riskeistä ja siitä, kuinka se tulee poistaa turvallisesti. Käytämme aina uusinta tekniikkaa ja noudatamme tiukkoja turvallisuusstandardeja, jotta voimme taata asiakkaillemme parhaan mahdollisen palvelun.

Arviointi ja suunnittelu

Ennen asbestin poistoa teemme aina perusteellisen arvioinnin. Tämä voi sisältää paikan päällä tehtävän katselmuksen, jossa arvioimme asbestin määrän, sijainnin ja poiston vaatimat toimenpiteet. Tämän perusteella laadimme yksityiskohtaisen suunnitelman ja tarjouksen, joka sisältää arvion työn kestosta ja kustannuksista.

Yhteydenotto

Jos sinulla on kysyttävää asbestin poistosta tai haluat pyytää arviota, ota meihin yhteyttä. Voit tehdä sen helposti verkkosivujemme kautta tai soittamalla meille. Olemme valmiita vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi ja auttamaan sinua suunnittelemaan asbestin poiston niin, että se häiritsee arkeasi mahdollisimman vähän.

Vekrabond on täällä auttaakseen sinua tekemään vanhasta rakennuksestasi turvallisen ja terveellisen paikan. Ota meihin yhteyttä tänään ja aloita matka kohti asbestivapaata kotia.

Usein kysytyt kysymykset asbestin poiston aikakestosta

Kuinka kauan asbestin poisto yleensä kestää?
Asbestin poiston aikakesto voi vaihdella muutamasta päivästä muutamaan viikkoon, riippuen useista tekijöistä kuten asbestin määrästä ja sijainnista sekä talon koosta.

Voinko jäädä taloon asbestin poiston aikana?
Asbestin poiston aikana talossa ei yleensä suositella oleskelua, koska se voi altistaa asukkaat asbestipölylle. On turvallisempaa poistua tilapäisesti asbestin poiston ajaksi.

Voinko purkaa asbestia itse?
Asbestin purkaminen itse on laissa kiellettyä, ja sen suorittaminen vaatii erityiskoulutuksen ja sertifikaatit. Asbestin poisto tulee aina jättää ammattilaisten tehtäväksi.

Mitä tapahtuu, jos jätän asbestin poistamatta?
Asbestin jättäminen poistamatta voi johtaa vakaviin terveysriskeihin, kuten asbestoosiin ja keuhkosyöpään. Asbestikuidut voivat päästä ilmaan ja hengitykseen, jos asbestia sisältäviä materiaaleja häiritään remontin aikana.

Kuinka paljon asbestin poisto yleensä maksaa?
Asbestin poiston hinta voi vaihdella suuresti riippuen asbestin määrästä, sen sijainnista ja rakennuksen koosta. On suositeltavaa pyytää useita arvioita eri yrityksiltä. Vekrabond tarjoaa kilpailukykyisiä hintoja ja korkealaatuista palvelua.

Kuinka kauan asbestikartoitus kestää?
Asbestikartoituksen kesto riippuu rakennuksen koosta ja siitä, kuinka paljon asbestia sisältäviä materiaaleja siellä on. Tämä vaihe voi kestää muutamasta tunnista useisiin päiviin.

Mitä teen, jos epäilen asbestia talossani?
Jos epäilet asbestia talossasi, ota yhteyttä asbestin poistoon erikoistuneeseen yritykseen, kuten Vekrabondiin. Älä yritä poistaa asbestia itse, sillä se voi olla vaarallista. Asiantuntijamme voivat suorittaa asbestikartoituksen ja tarjota sinulle turvallisen ja tehokkaan ratkaisun asbestin poistoon.

Yhteenveto

Asbestin poisto on tärkeä ja välttämätön osa vanhan rakennuksen remontointia. Vaikka se voi olla aikaa vievä prosessi, se on välttämätön terveyden suojelemiseksi. Tässä artikkelissa olemme käyneet läpi asbestin poistoprosessin eri vaiheet, mitä asbesti on ja miksi sen poisto on niin tärkeää. Olemme myös tarkastelleet, kuinka kauan asbestin poisto yleensä kestää ja mitä taloudellisia näkökohtia sinun tulee ottaa huomioon.

Vekrabond on täällä auttaakseen sinua tässä prosessissa. Meidän asiantuntijamme ovat valmiita vastaamaan kaikkiin kysymyksiisi ja tarjoamaan sinulle parhaan mahdollisen palvelun. Olemme erikoistuneet asbestin kartoitukseen ja poistoon, ja meillä on vuosien kokemus ja ajantasainen tieto asbestista ja sen käsittelystä.

Ota yhteyttä meihin tänään, niin voimme keskustella siitä, miten voimme auttaa sinua turvallisessa ja onnistuneessa remontissa. Meidän tehtävämme on varmistaa, että asbestin poisto sujuu turvallisesti ja tehokkaasti, jotta voit keskittyä remontin muihin osa-alueisiin. Älä jätä asbestin poistoa sattuman varaan – valitse ammattilainen, valitse Vekrabond.

Löysitkö etsimäsi?

Ole hyvä ja ota yhteyttä jos voimme palvella.

Ota yhteyttä käyttämällä viereistä lomaketta, puhelimitse tai sähköpostitse.

Vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti.
VEKRABOND OY
 • Y-tunnus : 1069933-7
 • Osoite : Siltaniityntie 142, 06500 Porvoo
 • Pankki : FI84 4050 2620 007796 (Aktia)

Yhteystiedot

 • Vekrabond Oy
  1069933-7
 • Siltaniityntie 142,
  06500 Porvoo
 • Aktia Pankki
  FI84 4050 2620 007796
 • 0400-492-465
 • lars.virtanen@pp1.inet.fi
COPYRIGHT © 2023 VEKRABOND OY